Skip to content

Drakenbootrace

Ilona
Erica Verlengde Vaart Zuidzijde, Erica

Met een groepje roeiers gaan we naar de Drakenbootrace op Erica, zondag 8 september. Hierbij is het dragen van een zwemvest verplicht. Deze worden door de organisatie ter beschikking gesteld. Hier een video met uitleg Techniek Dragonboot.

Een drakenbootrace bestaat uit tegen elkaar strijdende teams gevormd door 9 personen: 8 peddelaars, waaronder verplicht minimaal 2 dames en een trommelaar. Op iedere boot is ook een ervaren stuurman aanwezig, de stuurman hoort bij de organisatie en telt dus niet mee met het team. De stuurman geeft instructies en zorgt ervoor dat de boot in de juiste richting zal varen. Elk team krijgt een boot en een stuurman aangewezen door de organisatie.

Teams moeten om 11.00 uur aanwezig zijn, de race start om 11.30 uur.De teams varen om de snelste tijden met daarna de halve finale en de finale in de strijd om de titel “Winnaar Drakenbootrace Op Erica 2024”. De dag zal gekenmerkt worden door een mix van strijd, sportiviteit, netwerken, maar bovenal door veel gezelligheid.

Een drakenboot geeft spektakel op het water. Het is een open boot van maar liefst 12 meter lang, versierd met een drakenkop en -staart.

De boot dwingt samenwerking en teamsport af! Het tempo en ritme van het peddelen wordt bepaald door de voorste peddelaar. De trommelaar zit voor op de boot, met zijn gezicht gericht op de peddelaars. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste peddelaar op de trom. De andere peddelaars moeten dit ritme volgen. Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is dus, naast kracht, bepalend voor de snelheid.

De supporters zullen hun teams vanaf de kant van het kanaal enthousiast toejuichen en aanmoedigen. Het parcours is circa 200 meter lang. De wedstrijd is zwaar en lang genoeg om de sportieve competitie volop te beleven, de kans op winst te pakken en weer kwijt te raken!

Meedoen levert naast puur plezier, actie en teambuilding ook gegarandeerd een enorme stoot adrenaline op! De supporters zullen de teams enthousiast toejuichen en aanmoedigen. Als jullie met jouw team voor een fantastische prestatie zorgen, dan zullen jullie ongetwijfeld veel gefotografeerd en gefilmd worden en te zien zijn op de sociale media.

Aan wedstrijd deelname zijn kosten verbonden.

De Reddingsbrigade Zuidoost Drenthe is met duikers aanwezig om de veiligheid van de deelnemers te garanderen

Meer info op https://www.drakenbootraceoperica.nl/Algemene-voorwaarden