Skip to content

Jaap Hof

Bijgaand een korte introductie. Jaap Hof, vader van drie prachtige kinderen en sinds kort opnieuw woonachtig in Emmen. Ik ben een laatbloeier in de sport. Ik ontdekte het roeien rond mijn 40ste. Mijn oudste zoon (destijds 10 jaar) zocht een passende sport en dit werd roeien. Roeien bij TRV Tubantia in Hengelo.
 
Na zijn introductie duurde het niet lang of het roeivirus sloeg ook toe bij zijn broertje en uiteindelijk ook bij mij. En ik moet eerlijk bekennen, als het virus je inmiddels in haar greep heeft, dan kom je we niet zomaar vanaf!
 
Uiteraard had ik een enorme achterstand ten aanzien van de dames en heren van mijn leeftijd. De meeste roeiers roeiden al ruim 20 jaar en dit verschil maak je niet zomaar goed. En dat is ook niet belangrijk. Zo lang je maar wil leren, leren van andere, meer ervaren roeiers, en tijd en aandacht wil investeren in de ‘perfecte’ roeihaal. De ‘perfecte’ roeihaal bleek overigens al snel een utopie. Het gaat om de weg ernaartoe.
 
Na een tijdje leerde ik genieten van deze weg, steeds een beetje beter roeien. Dat werd het motto en is nog steeds het motto.
 
Ondertussen wel het marathoncertificaat gehaald en diverse keren deelgenomen aan de elfstedenroeimarathon. De elfstedenroeimarathon is een jaarlijkse roei-estafette die sinds 1984 wordt gehouden. De Friese Elfstedentocht wordt gehouden op de vrijdagavond en -nacht en zaterdag na Hemelvaartsdag.
 
Jullie begrijpen de moraal van dit verhaal inmiddels wel, denk ik zo!

Van harte welkom bij DRV34!