Het zonnetje lacht, de lucht is blauw
. Beste roeiers, kom maar gauw!

Met die insteek gingen wij zaterdagochtend aan de slag om onze mooie locatie aan de Grote Rietplas voor te bereiden op een spannende open dag!

In de aanloop naar deze dag vond veel overleg plaats. Overleg in een tijd waarin vergaderen vaak lastig was i.v.m. het coronavirus, dit moest dus vaak digitaal gebeuren!
Dan merk je hoe fijn het is als je toch even bij elkaar op de koffie kunt in plaats van een appje en een smiley.

Zoals men weet zijn wij van DRV34 een beginnende vereniging die nog vanaf de grond moest worden opgericht. Het enige wat wij sowieso al hebben is water! Voldoende water!
De boten voor zaterdag moesten dus geleend worden.
Gelukkig hebben wij zeer fijne en goede contacten met onze mede verenigingen Tubantia, HRV de Compagnie en ARc. Waar zij ons al eerder geholpen hebben stonden er ook nu weer vrijwilligers klaar van Tubantia om clinics te geven in 2 van hun eigen boten. Daarnaast hebben wij 2 boten gekregen van HRV de Compagnie, onze eerste eigen boten!

Om 09:30 vertrokken 2 clubleden van DRV34 in een auto met botenwagen van Tubantia om een mooie platbuik c2 op te halen bij de Compagnie in Hoogeveen. Ik hoor u al denken, maar je had het toch over 2 boten? Dat klopt!
Alleen was de 2e boot op erg originele wijze onderweg naar Emmen! Namelijk over water, geroeid door de roeiers van HRV de Compagnie die maar liefst 35 kilometer zijn gaan roeien om in Nieuw Amsterdam de boot over te dragen aan DRV34!

Gedurende de ochtend gingen DRV34, de Reddingsbrigade en Marnix , onze zeiler, de krachten bundelen om alle standjes, koffie/thee, lunch en alle boten startklaar te maken voor de middag.

Al ruim voor de start van de middag kwamen de eerste bezoekers langs om te kijken wat voor een happening er plaatsvond. Mensen konden vrijblijvend roeien, mee in de boten van de reddingsbrigade of een spectaculaire act waarnemen waarin Marnix met zoon in hun zeilboot omsloegen en zich lieten redden door de reddingsbrigade.

Gedurende de hele open dag kunnen we spreken van een zeer goede en fijne opkomst waarbij eenieder keurig rekening hield met de 1,5 meter afstand van elkaar!

Als vereniging zijn wij nu weer een stap verder, waarbij we naast water nu ook onze eigen boten hebben! De volgende stap is een opslagplaats waar we onze boten kunnen stallen. Hopelijk bent u na onze eerste open dag net zo enthousiast over het roeien als ik!

Jeroen van der Weide