Skip to content

De vereniging

De oprichting

Het oprichten van DRV34 was een spannende maar mooie route. Wat begon met een simpele vraag: ‘Wil jij in Emmen een roeivereniging opzetten?’ Met als reactie: ‘Natuurlijk, leuk!’, bleek al gauw een typisch geval van ongeïnformeerd optimisme te zijn. En toch is het project met veel vaart, energie en enthousiasme van start gegaan. Want een “project” mag je de oprichting van een nieuwe roeivereniging echt wel noemen.

Gelukkig waren er al snel de eerste successen. Uit verschillende gesprekken met vooral sportdocenten bleek al snel dat er draagvlak was om te gaan roeien in Emmen. Check! De eerste ‘vink’ kon worden geplaatst!

DSC01364
DSC00912

De tweede ‘vink’ kon worden geplaatst toen ruim 40 deelnemers aanwezig waren op een informatiebijeenkomst. 40 deelnemers variërend van ex-WK roeiers en ex-olympisch roeiers, tot geïnteresseerden die nog niet het exacte verschil tussen kanoën en roeien wisten. Fantastisch!

Na afloop van de bijeenkomst meldde zich al snel een groep vrijwilligers die de schouders eronder wilde zetten. Deze groep vrijwilligers was (en is) heel divers en varieerde van ervaren roeiers met bestuurlijke ervaring tot onervaren roeiers (vrijwilliger die nog nooit in een roeiboot hadden gezet) en die graag willen leren besturen. De derde vink werd geplaatst!
Ongeveer tegelijk met dit mooie moment pikte ook de pers het nieuws op waardoor de gewenste ‘reuring’ goed op gang kwam.

Een nieuwe fase brak aan. Hoopvol en realistisch. De statuten zijn ter beoordeling naar de notaris gestuurd (eerste sponsor), foto’s van de vrijwilligers op de gekozen locatie zijn gemaakt (tweede sponsor) en de website werk is in opdracht ontwikkeld (derde sponsor) en het draagvlak binnen de Gemeente Emmen neemt steeds meer toe.

Door de gemeente zijn we in de gelegenheid gesteld om onderdeel uit te maken van de promotiefilm van de gemeente Emmen. Ook het proces om de noodzakelijke vergunningen te verwerven bij de gemeente is steeds nauwlettend gemonitord.

En nu? Nu zijn we alweer 2 jaar actief met een gestaag groeiend aantal leden. Van volledige beginners tot ervaren roeiers (bij wie het vaak toch na een aantal jaren minder geroeid te hebben toch weer is gaan kriebelen).

Graag tot binnenkort op de Grote Rietplas om samen met alle vrijwilligers te genieten van deze prachtige sport. We steken van wal!

Hartelijke groet,
Chris Bauer
Voorzitter DRV34 a.i. / Commissaris roei instructie

Het bestuur

Chris Bauer
voorzitter a.i. / commissaris roei instructie

JokedeVries

Joke de Vries
secretaris

ElleanderPaans

Elleander Paans
penningmeester

BertMeinen

Bert Meinen
commissaris materiaal & onderhoud

KarelHoefsloot

Karel Hoefsloot
commissaris roei activiteiten

Even voorstellen

Chris Bauer Sinds mijn studententijd ervaring ben ik bezig met roeien en daarnaast jaren lid geweest van de roeivereniging De Delftsche Sport  in Delft. Na verhuizing naar Emmen ben ik sinds een aantal jaren lid van de Roeivereniging Salland in Gramsbergen. Lees verder

Joke de Vries Vanaf augustus 2016 ben ik gestart met roeien bij roeivereniging Salland te Gramsbergen. Ik heb het roeien gelijk leuk gevonden.
Ik ben de nodige keren bij een open dag van DRV34 geweest om te helpen met hand- en spandiensten. 

Elleander Paans sinds 2020 woonachtig in Emmen (Rietlanden). In mijn studententijd in Leeuwarden en Wageningen heeft het roeien mij altijd aangesproken, maar heb ik nooit de stap durven zetten om mij als beginner bij een vereniging aan te melden. Toen ik las over een nieuw opgerichte vereniging in Emmen heb ik mij snel aangemeld. Als roeier voor proeflessen, maar binnen no-time ben ik ook als bestuurslid actief geworden. 

Bert Meinen Mijn naam is Bert Meinen sinds 2021 woonachtig in de wijk Rietlanden. Ooit begonnen met Surfen later Kayakken en Zeilen dus wel bekend met het water. In mijn trainingen bij Crossfit en sportschool veel op een Concept2 roeimachine gezeten om mijn conditie op te bouwen, maar het roeien op water is toch anders. Met name het stuk roeitechniek dat erbij  komt kijken maakt  het een stuk leuker.

Karel Hoefsloot In 2021 ben ik als een van de eerste leden begonnen met roeien bij DRV34. Sinds 2023 ben ik actief in het bestuur van DRV34 als Commissaris roei activiteiten.

DSC01009

Onze omgangsregels

Binnen de DRV 34 hechten wij veel waarde aan omgangsvormen waarbij iedereen zich prettig en welkom voelt op de club. Zo verwachten wij onder andere van jou een hulpvaardige houding wanneer een medelid jou vraagt te helpen bij het vervoer van materialen van of naar het water. Daarnaast hebben wij omgangsregels opgesteld waar jij en alle andere aanwezigen op de club zich aan dienen te houden, zodat niemand zich gekwetst hoeft te voelen. Deze regels zijn:

 1. Ik accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is en discrimineer niet. Iedereen telt mee binnen de vereniging.
 2. Ik houd rekening met de grenzen die de ander aangeeft: ik val de ander niet lastig en berokken de ander geen schade.
 3. Ik maak op geen enkele wijze misbruik van mijn machtspositie.
 4. Ik scheld niet en maak geen gemene grappen of opmerkingen over anderen.
 5. Ik doe niet mee aan pesten, uitlachen, negeren, roddelen, vechten of bedreigen
  van anderen.
 6. Ik kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet tegen zijn/haar wil aan.
 7. Ik geef de ander geen ongewenste seksueel getinte aandacht.
 8. Ik stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over
  iemands persoonlijk leven of uiterlijk.
 9. Als iemand mij hindert of lastig valt, dan vraag ik hem/haar hiermee te stoppen. Als dat niet helpt, vraag ik een ander om hulp.
 10. Ik help anderen om zich ook aan deze afspraken te houden en spreek degene die zich daar niet aan houdt erop aan en meldt dit zo nodig bij het bestuur of vertrouwenscontactpersoon.


Roeilocatie

Wij roeien vanaf onze locatie aan de Grote Rietplas te Emmen. Deze is gelegen aan het einde van de Boerweg, ingang vanaf het Snippenveld.

Omdat de Grote Rietplas niet in verbinding staat met ander vaarwater zullen we met de lange afstand roeiers gaan starten vanaf een nog nader te bepalen locatie aan het Hoogeveense kanaal te Nieuw Amsterdam.