Skip to content

De vereniging

De oprichting

Het oprichten van DRV34 was een spannende maar mooie route. Wat begon met een simpele vraag: ‘Wil jij in Emmen een roeivereniging opzetten?’ Met als reactie: ‘Natuurlijk, leuk!’, bleek al gauw een typisch geval van ongeïnformeerd optimisme te zijn. En toch is het project met veel vaart, energie en enthousiasme van start gegaan. Want een “project” mag je de oprichting van een nieuwe roeivereniging echt wel noemen.

Hoe pak je zo’n project aan? Wat is daar zoal voor nodig? Welke meetpunten zijn er? Hoe vieren we de successen? En ook nog, wie zijn er nodig om dit mogelijk te maken. Welke ‘beren’ treffen we op ons pad? En hoe overwinnen we al deze beren?

Het project verschoof al gauw van ongeïnformeerd optimisme naar geïnformeerd pessimisme. De lijst met uitdagingen leek steeds langer te worden.

DSC01364
DSC00912

Gelukkig waren er al snel de eerste successen. Uit verschillende gesprekken met vooral sportdocenten bleek al snel dat er draagvlak was om te gaan roeien in Emmen. Check! De eerste ‘vink’ kon worden geplaatst!

De tweede ‘vink’ kon worden geplaatst toen ruim 40 deelnemers aanwezig waren op een informatiebijeenkomst. 40 deelnemers variërend van ex-WK roeiers en ex-olympisch roeiers, tot geïnteresseerden die nog niet het exacte verschil tussen kanoën en roeien wisten. Fantastisch!

Na afloop van de bijeenkomst meldde zich al snel een groep vrijwilligers die de schouders eronder wilde zetten. Deze groep vrijwilligers was (en is) heel divers en varieerde van ervaren roeiers met bestuurlijke ervaring tot onervaren roeiers (vrijwilliger die nog nooit in een roeiboot hadden gezet) en die graag willen leren besturen. De derde vink werd geplaatst!
Ongeveer tegelijk met dit mooie moment pikte ook de pers het nieuws op waardoor de gewenste ‘reuring’ goed op gang kwam.

En het klopte! De onderlinge chemie was er, het respect voor elkaar was er en gaandeweg leerden de leden van elkaar en leerde de groep als geheel. Mooi!

Een nieuwe fase brak aan. Hoopvol en realistisch. De statuten zijn ter beoordeling naar de notaris gestuurd (eerste sponsor), foto’s van de vrijwilligers op de gekozen locatie zijn gemaakt (tweede sponsor) en de website werk is in opdracht gegeven (derde sponsor) en het draagvlak binnen de Gemeente Emmen neemt steeds meer toe.

Door de gemeente zijn we in de gelegenheid gesteld om onderdeel uit te maken van de promotiefilm van de gemeente Emmen. Ook het proces om de noodzakelijke vergunningen te verwerven bij de gemeente is steeds nauwlettend gemonitord.

En nu? Nu zijn we in de fase aanbeland van geïnformeerd optimisme. We hebben nog steeds veel te doen maar we weten wat we moeten doen en hoe we dit moeten doen.

Graag tot binnenkort op De Grote Rietplas om samen met alle vrijwilligers te genieten van deze prachtige sport. We steken van wal!

Hartelijke groet,
Jaap Hof
Voorzitter DRV34 i.o.

Het bestuur

Matthijs Jonker
voorzitter

Joke de Vries
secretaris

vacant

Elleander Paans
penningmeester

Chris Bauer
commissaris roei instructie

Bert Meinen
commissaris materiaal & onderhoud

Karel Hoefsloot
commissaris roei activiteiten

Even voorstellen

Jaap Hof , vader van drie prachtige kinderen en sinds kort opnieuw woonachtig in Emmen. Ik ben een laatbloeier in de sport. Ik ontdekte het roeien rond mijn 40ste. Mijn oudste zoon (destijds 10 jaar) zocht een passende sport en dit werd roeien.  Lees verder

Carla Hobers Trotse verwen tante van twee kinderen onder de vijf en evenzo trotse eigenaar van twee geadopteerde, oudere bordercollie dames. Van nature ben ik een familie mens, sociaal, een regelnicht en een ontzettende chaoot. Lees verder

Chris Bauer Sinds mijn studententijd ervaring ben ik bezig met roeien en daarnaast jaren lid geweest van de roeivereniging De Delftsche Sport  in Delft. Na verhuizing naar Emmen ben ik sinds een aantal jaren lid van de Roeivereniging Salland in Gramsbergen. Lees verder

Jeroen van der Weide trotse vader van 2 kinderen, getrouwd en woonachtig in Emmen. In tegenstelling tot velen heb ik geen enkele ervaring in het roeien. Waarom kies je dan voor het bestuur van een roeivereniging zullen velen denken?  Lees verder

Kim Jansen Damen Getrouwd met Marco en trotse moeder van twee kinderen, een dame van 17 en een heer van 13. Ik woon in Parc Sandur, vlak bij de locatie van DRV34 dus. Vroeger heb ik zeer veel aan sport gedaan maar door een chronische ziekte is dit voor mij erg moeilijk geworden. Lees verder

DSC01009

Onze omgangsregels

Binnen de DRV 34 hechten wij veel waarde aan omgangsvormen waarbij iedereen zich prettig en welkom voelt op de club. Zo verwachten wij onder andere van jou een hulpvaardige houding wanneer een medelid jou vraagt te helpen bij het vervoer van materialen van of naar het water. Daarnaast hebben wij omgangsregels opgesteld waar jij en alle andere aanwezigen op de club zich aan dienen te houden, zodat niemand zich gekwetst hoeft te voelen. Deze regels zijn:

 1. Ik accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is en discrimineer niet. Iedereen telt mee binnen de vereniging.
 2. Ik houd rekening met de grenzen die de ander aangeeft: ik val de ander niet lastig en berokken de ander geen schade.
 3. Ik maak op geen enkele wijze misbruik van mijn machtspositie.
 4. Ik scheld niet en maak geen gemene grappen of opmerkingen over anderen.
 5. Ik doe niet mee aan pesten, uitlachen, negeren, roddelen, vechten of bedreigen
  van anderen.
 6. Ik kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet tegen zijn/haar wil aan.
 7. Ik geef de ander geen ongewenste seksueel getinte aandacht.
 8. Ik stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over
  iemands persoonlijk leven of uiterlijk.
 9. Als iemand mij hindert of lastig valt, dan vraag ik hem/haar hiermee te stoppen. Als dat niet helpt, vraag ik een ander om hulp.
 10. Ik help anderen om zich ook aan deze afspraken te houden en spreek degene die zich daar niet aan houdt erop aan en meldt dit zo nodig bij het bestuur of vertrouwenscontactpersoon.


Roeilocatie

Wij roeien vanaf onze locatie aan de Grote Rietplas te Emmen. Deze is gelegen aan het einde van de Boerweg, ingang vanaf het Snippenveld.

Omdat de Grote Rietplas niet in verbinding staat met ander vaarwater zullen we met de lange afstand roeiers gaan starten vanaf een nog nader te bepalen locatie aan het Hoogeveense kanaal te Nieuw Amsterdam.